لزوم اطلاع رسانی و توجه به فشار خون بالا ، در مرکز بهداشت بردسکن

آرماز آنجايی كه فشارخون مي‌تواند زمينه بيماري‌هاي ديگر مانند مشكلات قلبي را تشديد كند

، آموزش به مردم و آشنا كردن آن‌ها با خطرات اين مشكل وظيفه اصلي سيستم بهداشتي است.به همین منظور شبكه بهداشت و درمان شهرستان بردسکن با هدف حساس كردن مردم نسبت به فشارخون و اهميت كنترل آن برنامه‌هايي را در سطح شهرستان در دست اجرا دارد.

به مناسبت روز جهانی فشار خون (17 ماه می مصادف با 27 اردیبهشت)دکتر محمد حسین زاده در نشستی ضمن بیان اینکه بیماری فشار خون بالا را به عنوان قاتل خاموش می نامند ، در خصوص شعارروز جهانی فشار خون "اگر سلامتی برات مهمه، فشار خونتو اندازه گیری کن"  و اهمیت فشار خون بالا و نیاز به اطلاع رسانی همگانی مطالبی بیان کرد .

وی ضمن اشاره به اهداف این روز جهانی ، ارتقاء آگاهی و فرهنگ سازی و جلب مشارکت مردم در راستای پیشگیری از فشار خون و جامعه سالم ، جلب مشارکت کارشناسان  و همکاریهای بین بخشی و سازمانهای غیردولتی مردم نهاد و تقدیر از دست اندرکاران مرتبط با این برنامه را از سایر اهداف این هفته مرکز بهداشت برشمرد.

آموزش بهورزان،اندازه گیری فشار خون جهت پرسنل ، برگزاری برنامه های آموزشی ، برگزاری همایش ، بازآموزی رده های مختلف کارکنان بهداشتی ، جلسه آموزشی جهت روحانیون ،کوهپیمایی ، از جمله برنامه های در دست اجرا در مرکز بهداشت و مراکز بهداشتی درمانی تابعه می باشد.

وی کنترل فشار خون بالا، ارجاع به پزشکان متخصص و پیشگیری از سکته های قلبی و مغزی، بیماری های چشمی و .... را از اهداف غربالگری فشار خون دانست و گفت : فشار خون بالا و عوارض ناشی از آن با رعایت رژیم غذایی سالم، تحرک بدنی کافی، ترک دخانیات ، متعادل کردن وزن و چکاپ سالانه قابل پیشگیری و درمان است.چون علت ۵۰ درصد بیماری های قلبی، سکته مغزی و نارسایی قلبی، ۱۳ درصد کل مرگ ها، ۴۰ درصد مرگ در بیماران دیابتی، مرگ های جنینی و مادران در دوران بارداری و دمانس و نارسایی کلیه، فشار خون بالا است.

همچنین کشیدن سیگار، چاقی و اضافه وزن، بیماری دیابت، کم تحرکی مانند نشستن طولانی پشت میزکار، ورزش نکردن، مصرف زیاد نمک و غذاهای شور، مصرف کم کلسیم، پتاسیم و منیزیم در غذاها، کمبود ویتامین D ، مصرف الکل و ...... از جمله دلایل دیگر فشار خون بالا است.

تعداد بیماران شناسایی شده در منطقه روستایی شهرستان2723بیمار میباشد که هرسه ماه یک بار نوسط پزشک مرکزبهداشتی و درمانی و هرماه یک بار توسط بهورز مراقبت میشوند میزان مراقبت در سال گذشته توسط پزشک80 درصد و درصد مراقبت توسط بهورز 92 درصد بوده است که از این تعداد 51 درصد بیمار دارای فشار خون کنترل شده بوده اند .